Hoewel iedere Nederlander procentueel even hard geraakt wordt door de kredietcrisis en monetaire problemen die momenteel door het land gieren is een belastingverhoging gelijk aan economische zelfmoord.

 

Het is meer dan logisch dat de Nederlander genoeg heeft van de huidige situatie waarbij hij zelf financieel moet bloeden voor de gevolgen van de economische crisis.

 

Maar hoe komt het eigenlijk dat de crisis is ontstaan? Jarenlang is er sprake geweest van een florerende economie. The sky was the limit. Maar dit is een eindig verhaal. Het is niet meer dan logisch dat dit eens zou ophouden en dat de broekriem strakker zou moeten. Is dat echter de ‘schuld’ van de afgelopen jaren? Nee toch! Het verval is langzaam opgebouwd en vanuit een klein propje een steeds grotere vuilnisbelt geworden. Het is niet de 'schuld' van rechts, de VVD of andere partijen.

 

Minima en mensen met lagere inkomens hebben het zwaar in deze tijd. Erg zwaar. Het idee dat de SP heeft is dat door de belasting bij ondernemers te verhogen er vanzelf meer budget beschikbaar is om de minima en lagere inkomens bij te staan. Dit is echter een wassen neus. Wanneer namelijk meer belasting wordt geheven zal dit resulteren in hogere prijzen voor uw dagelijkse boodschappen, en dan schiet niemand iets op met deze belastingverhoging.

 

Veel beter zou zijn de overheid te verkleinen. Te snijden in onnodige banen en de vergadercultuur aan regels te binden. Een gevolg daarvan is dat er een belastingverlaging doorgevoerd kan worden. Dáár hebben minima en mensen met lagere inkomens echt iets aan.

 

Denk dus na voordat u naar de stembus gaat. Onvrede is momenteel logisch maar ondoordachte sprongen van een kat in het nauw die acht jaar over het behalen van een HAVO diploma heeft gedaan, kan gewoonweg niet meekomen met de intellectuelen die werkende modellen bedenken.